Personvernerklæring

HSHOP (SPORT 24 A/S, CVR-nummer: 13824606 - Norsk organisasjonsnummer: 923 302 786) er behandlingsansvarlig for de opplysningene vi samler inn om deg, og vi sikrer at personopplysningene behandles i samsvar med loven.

Vi tar personvern på alvor, og derfor har vi utarbeidet denne personvernerklæringen, som forteller deg hvordan vi behandler dine data.

Kontaktopplysninger

HSHOP er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Alle henvendelser til HSHOP kan gjøres via kontaktopplysningene nedenfor:

Skærskovgårdsvej 3
DK-8600 Silkeborg

info@hshop.no og / eller +47 21 93 97 25

Behandling av personopplysninger

HSHOP er underlagt personvernforordningen og personopplysningsloven, og enhver behandling av personopplysningene til deg som handler på https://hshop.no, skjer i samsvar med ovenstående regelverk. HSHOP er i henhold til personvernforordningen og personopplysningsloven å anse som behandlingsansvarlig for informasjon som registreres om kunder og besøkende på vår hjemmeside: www.hshop.no.


Personopplysninger er all slags informasjon som kan knyttes til deg. Hvis du ikke ønsker at vi skal behandle disse opplysningene, kan det være problematisk å opprettholde og oppfylle eventuelle avtaler og rettslige forpliktelser som er inngått.


Denne policyen om behandling av personopplysninger («Personvernerklæring») beskriver hvordan HSHOP.NO («HSHOP», «oss», «vår», «vi») samler inn og behandler opplysninger om deg.

Personvernerklæringen gjelder for personopplysninger som du gir til oss, eller som vi samler inn via HSHOPs hjemmeside, www.hshop.no («Hjemmesiden»).

HSHOP er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Alle henvendelser til HSHOP kan gjøres via kontaktopplysningene ovenfor.


1.         Besøkende på hjemmesiden

Når du besøk vår hjemmeside www.hshop.no, samler vi inn personopplysninger om deg. Dette gjelder bl.a. følgende opplysninger:

  • IP-adresse
  • Nettverksposisjon
  • Informasjon om hvilken enhet du bruker
  • Søkeord du bruker på hjemmesiden
  • Informasjon om hvilken nettleser du bruker

Vi samler inn personopplysninger om besøkende på hjemmesiden til følgende formål:

  • Målrette annonser du ser på hjemmesiden
  • Optimal administrasjon og drift av hjemmesiden

Vi samler inn opplysningene på grunnlag av ditt samtykke, som du gir i vinduet om informasjonskapsler, jf. personvernforordningens art. 6 stk. 1, bokstav a. Les mer om innsamlingen av personopplysninger via informasjonskapsler på https://www.hshop.no/cookies-informasjonskapsler. Informasjon som samles inn som ledd i administrasjon og drift av hjemmesiden (som er nødvendig for bruk av hjemmesiden) brukes i vår berettigede interesse jf. personvernforordningens art. 6, stk. 1, bokstav f. 


Vi oppbevarer opplysningene så lenge loven tillater det, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Oppbevaringsperioden avhenger av informasjonens art og bakgrunnen for oppbevaringen. Ditt samtykke er frivillig og du kan når som helst trekke det tilbake ved å kontakte oss. Bruk kontaktopplysningene ovenfor for mer informasjon.

2.         Kunder

2.1        Kundeklub HSHOP ARMY

Når du melder deg inn i HSHOP ARMY, må vi samle inn følgende personopplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Kjønn
  • Fødselsdato


Formålet med behandlingen er å kunne administrere ditt medlemskap og levere de tjenester samt tilby fordeler knyttet til medlemskapet. Vi bruker bl.a. ditt telefonnummer for å sende deg meldinger om ditt medlemskap. Dette inkluderer bl.a.: Velkommen til kundeklubben, glemt passord eller hvis du har takket ja til ytterligere SMS-er. Les mer om våre medlemskapsvilkår.


Vi bruker ditt samtykke som rettslig grunnlag for behandlingen. Ved påmeldingen til kundeklubben vil du bli bedt om å gi ditt samtykke til behandlingen. Ditt samtykke er frivillig og du kan når som helst trekke det tilbake ved å kontakte oss. Bruk kontaktopplysningene ovenfor for mer informasjon.



I HSHOP ARMY kundeklubben samler vi inn og oppbevarer en rekke forskjellige opplysninger, hovedsakelig for å forbedre din kjøpsopplevelse og gjøre vår markedsføring så relevant som mulig. Vi behandler følgende:

Dine aktiviteter på HSHOP.NO. Opplysningene hjelper oss med å utvikle og målrette vår kommunikasjon, produkter, nyheter, tilbud, tips, service og fordeler slik at de passer til deg og dine interesser. Opplysningene brukes dessuten til digital markedsføring (herunder Google Adwords) samt til annonsering på sosiale medier som Facebook, Instagram og lignende medier.

Opplysninger som vi har samlet inn i forbindelse med din påmelding i HSHOP ARMY, blir slettet hvis

  1. du ikke har vært aktiv på brukerprofilen siste tre år
  2. du melder deg ut av HSHOP ARMY.

Du kan melde deg ut av HSHOP ARMY kundeklubb via dette link eller ved å skrive til info@hshop.no eller ringe oss på + 45 71 78 78 68.


  • Nyheter på e-post og SMS

Når du melder deg inn i HSHOP ARMY har du også mulighet til å motta nyheter via e-post og SMS. Hvis du abonnerer på nyheter på e-post og SMS, behandler vi følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • E-post
  • Adresse
  • Telefonnummer
  • Fødselsdato

 

Formålet med behandlingen er å sende deg nyheter om nye produkter, kampanjer o.l.

Ved å abonnere på nyheter via e-post godtar du å bli kontaktet av HSHOP via e-post ca. 2 - 5 ganger i uken med våre nyheter.

Ved å abonnere på nyheter via SMS godtar du følgende SMS-er:

Vi sender deg en SMS i forbindelse med kampanjer, hvor du kan spare mye penger. Det skjer ca. 4-9 ganger i året.

Vi bruker ditt samtykke som rettslig grunnlag for behandlingen. Ved påmeldingen til nyheter via e-post og SMS vil du bli bedt om å gi ditt samtykke til behandlingen. Ditt samtykke er frivillig og du kan når som helst trekke det tilbake ved å kontakte oss. Bruk kontaktopplysningene ovenfor for mer informasjon.


2.2        Ved kjøp av produkter

Når du kjøper et produkt på hjemmesiden: www.hshop.no, må vi samle inn følgende personopplysninger om deg:

  • Navn
  • Adresse
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Betalingsopplysninger


Formålet med behandlingen er å kunne levere produktet til deg og ellers oppfylle vår avtale med deg som en del av kjøpet. Inkludert administrasjon av dine rettigheter til retur og reklamasjon.

Som behandlingsgrunnlag bruker vi kontraktsforpliktelsen som oppstår som en del av ditt kjøp. Dette behandlingsgrunnlaget kommer av personvernforordningens artikkel 6, stk. 1, bokstav b.


Der personopplysninger om ditt kjøp er av regnskapspliktig karakter, oppbevares disse opplysningene i fem år, jf. regnskaps- og bokføringslovgivningen.


2.3        Ved støtte

Når du henvender deg til vår kundeservice via forespørselsskjemaet, må vi samle inn følgende opplysninger om deg:

  • E-post
  • Relevant ordreinformasjon


Formålet med behandlingen er å gi støtte og svare på spørsmål angående våre produkter og tjenester. Behandlingen skjer på bakgrunn av vår berettigede interesse som består i å kunne yte kundeservice. Dette behandlingsgrunnlaget følger av personvernforordningens artikkel 6, stk. 1, bokstav f.


Vi oppbevarer opplysningene så lenge loven tillater det, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Oppbevaringsperioden avhenger av informasjonens art og bakgrunnen for oppbevaringen.

3.         Leverandører og samarbeidspartnere

For å være leverandør og samarbeidspartner hos oss, må vi samle inn følgende informasjon om deg:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Adresse
  • CVR-nummer

Formålet med behandlingen er å opprettholde våre nye leverandør-/samarbeidsavtaler eller etablere nye leverandør-/samarbeidsavtaler. For eksisterende leverandører og samarbeidspartnere skjer behandlingen på grunnlag av kontraktsforpliktelsen som en del av vår avtale. Dette behandlingsgrunnlaget følger av personvernforordningens artikkel 6, stk. 1, bokstav b. Ved etablering av nye avtaler skjer behandlingen på grunnlag av den berettigede interessen som består i å drifte og utvikle HSHOP. Dette behandlingsgrunnlaget følger av personvernforordningens artikkel 6, stk. 1, bokstav f.


Vi oppbevarer opplysningene så lenge loven tillater det, og vi sletter dem når de ikke lenger er nødvendige. Oppbevaringsperioden avhenger av informasjonens art og bakgrunnen for oppbevaringen. Typisk vil opplysninger vedr. leverandører og samarbeidspartnere bli slettet når avtalen opphører. I tilfeller der personopplysninger oppbevares som en del av samarbeids-/leverandørforholdet, og er regnskapspliktig, oppbevares disse opplysningene i fem år, jf. regnskaps- og bokføringslovgivningen.  


4.         Annen informasjon om behandling

Sikkerhet
Vi har iverksatt hensiktsmessige tekniske og organisatoriske tiltak for å hindre at dine opplysninger blir utilsiktet eller ulovlig slettet, offentliggjort, forringet eller gjort kjent for uvedkommende, misbrukt eller på annen måte behandlet i strid med loven. Vi sikrer at behandling kun finner sted når alle personvernprinsipper er overhold, jf. personvernforordningen art. 5. I tillegg er følgende tiltak innført for å sikre behandlingen av personopplysninger:


  • HSHOP har innført retningslinjer for personvern som beskriver riktig håndtering og bruk av personopplysninger.
  • HSHOP har i nødvendig grad implementert relevant IT-backup.
  • HSHOP har i nødvendig grad implementert en prosedyre for regelmessig testing, vurdering og evaluering av effektiviteten av de tekniske og organisatoriske tiltakene for å sikre personopplysningssikkerheten.

Dataminimering

Vi samler inn, behandler og oppbevarer kun personopplysningene som er nødvendige for å oppfylle vårt fastsatte formål. I tillegg kan det være lovbestemt hvilken type informasjon det er nødvendig å samle inn og oppbevare for vår virksomhet. Typen og omfanget av informasjon vi behandler kan også bestemmes av behovet for å oppfylle en kontrakt eller annen juridisk forpliktelse.  

Vi holder data oppdatert

Siden vår service er avhengig av at dine opplysninger er korrekte og oppdaterte, ber vi deg informere oss om relevante endringer i dine opplysninger. Du kan bruke kontaktinformasjonen ovenfor for å gi oss beskjed om eventuelle endringer, så sørger vi for å oppdatere dine personopplysninger. Hvis vi blir oppmerksomme på at data ikke er korrekte, oppdaterer vi opplysningene og gir deg beskjed om dette.

Videreformidling av opplysninger

Vi bruker en rekke tredjeparter for å oppbevare og behandle opplysningene, inkludert leverandører av IT-løsninger, herunder CRM-systemer og eksterne markedskonsulenter. Disse behandler informasjon utelukkende på våre vegne og kan ikke bruke den til egne formål. Opplysninger videreformidles til fraktselskaper og inkassoselskaper når det er relevant.


HSHOP bruker tredjepartsprogrammet Raptor Smart Advisor (RSA). RSA er utviklet og drevet av Raptor Services A/S. RSA samler inn og behandler dine nettaktivitetsdata når du handler hos og besøker HSHOP.NO. Samarbeidet går ut på at data som oppstår ved bruk av våre nettsider, behandles slik at vi kan tilby deg relevant innhold på nettsiden og i nyhetsbrevene. De innsamlede og behandlede data formidles ikke videre eller selges på noen måte. Alle data er sikret mot uautorisert tilgang, og behandles i samsvar med dansk lovgivning.



Vi bruker kun databehandlere i EU eller tredjeland som har de nødvendige sikkerhetsgarantiene, angitt av gyldige overføringsgrunnlag, jf. personvernforordningen kapittel V, samt virksomheter i land som kan gi dine opplysninger tilstrekkelig beskyttelse.


Videreformidling av opplysninger til tredjeland

Dine personopplysninger kan i noen tilfeller overføres til samarbeidspartnere, leverandører eller andre parter som befinner seg utenfor EU/EØS-området. Ved bruk av slike eksterne parter tar vi nødvendige tiltak for å imøtekomme samt overholde databeskyttelsesforordningens kapittel V om «Overføring av personopplysninger til tredjeland eller internasjonale organisasjoner».


  • Personopplysninger vi samler inn og behandler i forbindelse med

  1. at du har gitt samtykke til innsamling av informasjonskapsler, på vår hjemmeside, til bruk i preferanser, statistikk og/eller markedsføring, blir overført til:

  • Facebook, USA
  • Google, USA
  • Pinterest, USA
  • Microsoft, USA
  • Snapchat, USA

  1. at du kontakter oss ved å bruke følgende sosiale medier:

  • Facebook, USA
  • Instagram, USA
  • Pinterest, USA

Vi har sørget for at det er et lovlig grunnlag for overføringer til ovennevnte datamottakere i form av EUs standardkontrakter (standardkontraktbestemmelser for overføring av personopplysninger til tredjeland i henhold til Europaparlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679) jf. personvernforordningens art. 46, stk. 2, bokstav c, og at opplysningene behandles under tilstrekkelige sikkerhetstiltak samt inngåtte avtaler rundt databehandling og felles dataansvar. Felles behandlingsansvar betyr at ingen personopplysninger videreformidles, men at begge parter er ansvarlige for formålet for og behandlingen av personopplysninger. Dersom kundeuttalelser eller lignende publiseres på sosiale medier, bruker vi samtykke som grunnlag for behandling.  

Hvis du vil vite mer om overføringsgrunnlagene som berører deg, kan du kontakte oss via
info@hshop.no og / eller +47 21 93 97 25.

Dine rettigheter

  • Du har til enhver tid rett til å bli informert om hvilke data vi behandler om deg, hvor de stammer fra og hva vi bruker dem til. Du kan også få opplysninger om hvor lenge vi oppbevarer dine personopplysninger og hvem som mottar data om deg i den grad vi videreformidler opplysninger i Norge og i utlandet.


  • Hvis du ber om det, kan vi informere deg om de opplysningene vi behandler om deg. Adgangen kan imidlertid begrenses av hensyn til andre personers personvern, forretningshemmeligheter og immaterielle rettigheter.


  • Hvis du mener at personopplysningene vi behandler om deg er unøyaktige, har du rett til å få dem rettet. Du må kontakte oss og informere oss om unøyaktighetene og hvordan de kan rettes. Vi ber deg være presis i rettingen din, ellers vil det komplisere arbeidet vårt og noen ganger gjøre at vi ikke kan etterkomme rettingen din.


  • I noen tilfeller vil vi ha en forpliktelse til å slette dine personopplysninger. Det gjelder f.eks. hvis du trekker tilbake et gitt samtykke. Hvis du mener at dine opplysninger ikke lenger er nødvendige for formålet vi samlet dem inn for, kan du be om at de slettes. Du kan også kontakte oss dersom du mener at dine personopplysninger blir behandlet i strid med loven eller andre juridiske forpliktelser.



  • Du har rett til å motsette deg vår behandling av dine personopplysninger. Du kan også motsette deg vår videreformidling av dine opplysninger for markedsføringsformål. Hvis innsigelsen er berettiget, sørger vi for å stanse behandlingen av dine personopplysninger. 


  • Du har muligheten til å benytte deg av dataportabilitet dersom du ønsker å overføre dine opplysninger til en annen dataansvarlig eller databehandler.


  • Vi sletter frivillig personopplysninger når de ikke lenger er nødvendige for det formålet de ble samlet inn får, eller når vi ikke lenger har et juridisk grunnlag for å oppbevare dem.


Når du henvender deg med en forespørsel om å få rettet eller slettet dine personopplysninger, sjekker vi om betingelsene er oppfylt, og gjennomfører i så fall endringer eller sletting så snart som mulig.


Du kan benytte deg av dine rettigheter ved å kontakte oss. Du finner våre kontaktopplysninger øverst.